Opleiding Wat is de kleur van jouw gedragsstijl?

€ 999,- | Utrecht

Lesdag 1: Donderdag 11 april 2024
Lesdag 2: Donderdag 25 april 2024

INSCHRIJVEN

In deze opleiding staat een kleurentest centraal: welke kleuren (drijfveren) motiveren jou als persoon? Dit is een heel goed werkende manier om je klanten, betrokkenen, contactpersonen, collegae en jezelf beter te leren kennen. We werken met zeven kleuren en aan de hand van de uitslag van een mini-assessment gaan we aan de slag om je gunfactor en je stijlflexibiliteit te vergroten. Het levert als extra bonus ook nog een veel betere interne communicatie op.

‘Als je alleen met je ogen kijkt, dan zie je niet alles.’ De wereld draait snel en we worden steeds meer onbewust getraind om snel een aanname te doen in plaats van verder te kijken en eerst een paar objectieve vragen te stellen of heel goed te luisteren. We gunnen ons eigenlijk de tijd niet. Meestal besparen we tijd op de verkeerde zaken.

Dag 1

  • Wat zijn drijfveren?
  • Jouw gedragsstijl en kleurenprofiel
  • Herkennen van het gedragsprofiel van je collega, cliënt, gesprekspartner of familie

Dag 2

  • Andere gedragsstijlen beïnvloeden en motiveren
  • Bewust communiceren met je cliënt, collega of familie met diverse gedragsstijlen
  • Hoe breng ik het geleerde in de praktijk?

Tijdens deze twee lesdagen ontdek je uiteraard je eigen gedragsstijl en nog belangrijker, de gedragsstijl van je collega, klant of gesprekspartner. Je leert om te gaan met deze gedragsstijlen en je bent na afloop beter in staat om de ander te motiveren en/of te begrijpen. Dit bevordert de sfeer, de communicatie en het resultaat.

De theorie is gebaseerd op de onderzoeken van dr. Graves, waarin de gedragsstijlen (drijfveren) worden onderverdeeld in zeven kleuren (stijlen/drijfveren). Na de opleiding ben je in staat om deze zeven kleuren te herkennen en om proactief om te gaan met de motieven en drijfveren die achter deze kleuren zitten.

Deze opleiding is inclusief een drijfverentest en een boek dat dieper op de theorie ingaat.

Doelstelling
Na afloop van deze opleiding kun je je eigen gedragsstijl benoemen en begrijpen. Daarnaast kun je ook de gedragsstijl van een ander beter analyseren en interpreteren. Dat leidt er toe dat je uiteindelijk effectiever en proactiever kunt opereren.

Interessant voor
Directeuren, managers, leidinggevenden, letselschadeadvocaten, schadebehandelaars, schade-experts, arbeidsdeskundigen, herstelcoaches

Maatwerk/incompany
Het is ook mogelijk om deze opleiding incompany te volgen. In overleg is er veel mogelijk. Wij kunnen de opleiding geheel op maat maken voor jou en je collega’s. Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.

DOCENT

Remco Oranje

Opleidingen ter inspiratie!