Opleiding Wat is de kleur van jouw gedragsstijl?

“Als je alleen met je ogen kijkt, dan zie je niet alles”
Volg deze opleiding gratis met jouw STAP-budget!

INSCHRIJVEN

In deze opleiding staat een ‘Kleurentest’ centraal; welke kleuren (drijfveren) motiveren jou als persoon. Een heel goed werkende manier om je klanten, betrokkenen, contactpersonen, collegae en jezelf beter te leren kennen. We werken met 7 kleuren en aan de hand van de uitslag van een mini assessment gaan we aan de slag om je gunfactor en je stijlflexibiliteit te vergroten. Het levert als extra bonus ook nog een veel betere interne communicatie op.

‘Als je alleen met je ogen kijkt dan, zie je niet alles’. De wereld draait snel en we worden steeds meer onbewust getraind om snel een aanname te doen in plaats van verder te kijken en eerst een paar objectieve vragen te stellen of heel goed te luisteren. We gunnen ons eigenlijk de tijd niet. Meestal besparen we de tijd dan op de verkeerde zaken.

Dag 1:

  • Wat zijn drijfveren?
  • Jouw gedragsstijl en kleurenprofiel
  • Herkennen van het gedragsprofiel van je collega, cliënt, gesprekspartner of familie.

Dag 2:

  • Andere gedragsstijlen beïnvloeden en motiveren
  • Bewust communiceren met de cliënt (collega of familie) met diverse gedragsstijlen.
  • Hoe breng ik het geleerde in de praktijk?

Tijdens deze twee lesdagen ontdek je uiteraard je eigen gedragsstijl en nog belangrijker, de gedragsstijl van je collega, klant of gesprekspartner. Je leert om gaan met deze gedragsstijlen en je bent na afloop beter in staat om de ander te motiveren en/ of te begrijpen. Dit bevordert de sfeer, de communicatie en het resultaat.

De theorie is gebaseerd op de onderzoeken van dr. Graves, waarin de gedragsstijlen (drijfveren) onder worden verdeeld in 7 Kleuren (stijlen/ drijfveren). Na deze dag ben je in staat om deze 7 kleuren te herkennen en om pro-actief om te gaan met de motieven en drijfveren die achter deze kleuren zitten.

Deze opleiding is inclusief een drijfverentest en een boek waarin dieper op de theorie wordt ingegaan.

Doelstelling:
Na afloop van deze opleiding kun je je eigen gedragstijl benoemen en begrijpen. Daarnaast kun je ook de gedragsstijl van een ander beter analyseren en interpreteren. Dat leidt er toe dat je uiteindelijk effectiever en pro-actiever kunt opereren.

Interessant voor: Directeuren, Managers, Leidinggevenden, Letselschadeadvocaten, Schadebehandelaars, Schade-experts, Arbeidsdeskundigen, Herstelcoaches.

STAP-budget
Deze opleiding kan gratis worden gevolgd met jouw STAP-budget.

Maatwerk/incompany
Het is ook mogelijk om deze opleiding incompany te volgen. In overleg is veel mogelijk en kunnen wij de opleiding geheel op maat maken voor jou en je collega’s. Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.

DOCENT

Remco Oranje

Opleidingen ter inspiratie!