Cursus Wat is de kleur van jouw gedragsstijl?

“Als je alleen met je ogen kijkt, dan zie je niet alles”

 

INSCHRIJVEN

In deze cursus staat een ‘Kleurentest’ centraal; welke kleuren (drijfveren) motiveren jou als persoon. Een heel goed werkende manier om je klanten, betrokkenen, contactpersonen, collegae en jezelf beter te leren kennen. We werken met 7 kleuren en aan de hand van de uitslag van een mini assessment gaan we aan de slag om je gunfactor en je stijlflexibiliteit te vergroten. Het levert als extra bonus ook nog een veel betere interne communicatie op.

‘Als je alleen met je ogen kijkt dan, zie je niet alles’. De wereld draait snel en we worden steeds meer onbewust getraind om snel een aanname te doen in plaats van verder te kijken en eerst een paar objectieve vragen te stellen of heel goed te luisteren. We gunnen ons eigenlijk de tijd niet. Meestal besparen we de tijd dan op de verkeerde zaken.

Tijdens deze dag ontdek je uiteraard je eigen gedragsstijl en nog belangrijker, de gedragsstijl van je collega, klant of gesprekspartner. Je leert om gaan met deze gedragsstijlen en je bent na afloop beter in staat om de ander te motiveren en/ of te begrijpen. Dit bevordert de sfeer, de communicatie en het resultaat.

De theorie is gebaseerd op de onderzoeken van dr. Graves, waarin de gedragsstijlen (drijfveren) onder worden verdeeld in 7 Kleuren (stijlen/ drijfveren). Na deze dag ben je in staat om deze 7 kleuren te herkennen en om pro-actief om te gaan met de motieven en drijfveren die achter deze kleuren zitten.

Deze cursus is inclusief een drijfverentest en een boek waarin dieper op de theorie wordt ingegaan.

Doelstelling:
Na afloop van deze cursus kun je je eigen gedragstijl benoemen en begrijpen. Daarnaast kun je ook de gedragsstijl van een ander beter analyseren en interpreteren. Dat leidt er toe dat je uiteindelijk effectiever en pro-actiever kunt opereren.

Interessant voor: Directeuren, Managers, Leidinggevenden, Letselschadeadvocaten, Schadebehandelaars, Schade-experts, Arbeidsdeskundigen, Herstelcoaches.

DOCENT

Remco Oranje

Opleidingen ter inspiratie!