Opleiding Persoonlijk leiderschap

In de 3-daagse opleiding Persoonlijk leiderschap staat het vergroten van jouw persoonlijk leiderschap centraal. Wie ben je als letselschadeprofessional en van daaruit leidinggeven aan jezelf, je werk en je omgeving.

 

INSCHRIJVEN

In de 3-daagse opleiding Persoonlijk leiderschap staat het vergroten van jouw persoonlijk leiderschap centraal. Wie ben je als letselselschadeprofessional en van daaruit leidinggeven aan jezelf, je werk en je omgeving. Hoe meer zelfinzicht je ontwikkelt, des te beter je jezelf kunt sturen in de afhandeling van letselschades en hoe effectiever je wordt in jouw communicatie binnen de letselschadebranche.

Inhoud van de lesdagen:

 1. Wie ben ik (geworden)?
 2. Wie wil ik zijn als mens en als professional?
 3. Coachingssessie

Wie ben ik (geworden)?

Tijdens deze eerste dag gaan we aan de slag met het vergroten van jouw zelfkennis en onderzoeken we de vraag: wie ben ik geworden als mens en als (letselschade) professional?

Onderwerpen die gedurende deze dag aan bod komen zijn:

 • Hoe ben ik geworden wie ik ben?
 • In welke mate heb ik hierin telkens ruimte voor mezelf gemaakt?
 • Hoe spelen de thema’s pro-activiteit versus reactiviteit hierin een rol?
 • Welke talenten zitten er in mijn rugzak? Welke talenten heb ik al benut en welke talenten heb ik nog onbenut gelaten?
 • Wat zijn mijn richtinggevende waarden, drijfveren en (belemmerende) overtuigingen?

Wie wil ik zijn als mens en als professional?

Tijdens de tweede dag richten we ons op jouw toekomst en onderzoeken we met elkaar de vraag: wie wil ik zijn als mens en als professional?

Onderwerpen die gedurende deze tweede dag aan bod komen zijn:

 • Wie wil ik zijn in mijn (toekomstige) professionele rol?
 • Hoe kan ik nog meer zelf aan het stuur gaan staan in mijn werk?
 • Wat heb ik hiervoor te ontwikkelen en los te laten?
 • Wat is hierin mijn persoonlijke leiderschapsuitdaging?

Coachingsessie

Deze dag staat in het teken van individuele coachingsessies.

Doelstelling:

Na afloop van deze opleiding ben je beter in staat je eigen drijfveren en waarden te herkennen en te begrijpen. Het verbeterde zelfinzicht en zelfsturing kun je gebruiken om je pro-activiteit in je werk te vergroten en om je kwaliteiten beter in te zetten. Je kunt een analyse maken van je valkuilen en belemmerende overtuigingen en mede op basis daarvan jouw persoonlijke leiderschapsuitdaging visualiseren en uitwerken.

Interessant voor: Directeuren, managers en andere leidinggevenden bij verzekeraars en belangenbehartigersorganisaties

DOCENT

Peter van Klingeren

 

Opleidingen ter inspiratie!