Cursus Professional well-being

In de praktische cursus Professional well-being leren deelnemers om hun werk effectiever en efficiënter te organiseren en hun energie beter te managen.

INSCHRIJVEN

Als professional binnen de letselschadebranche wordt er veel van je gevraagd. Door de hectiek van de dag (onverwachte telefoontjes, ingewikkelde dossiers, onbereikbare wederpartijen, weerstand) ontstaat er dikwijls achterstallig werk, waardoor dossiers zich opstapelen en er ineffectiviteit ontstaat. In de praktische cursus Professional well-being leren deelnemers om hun werk effectiever en efficiënter te organiseren en hun energie beter te managen.

Er wordt een gestructureerd systeem geïntroduceerd waarbij je agenda, e-mail en takenbeheer tegelijkertijd kunt organiseren. We simuleren verschillende situaties waarbij we oefenen met het aangeven van grenzen, het managen van verwachtingen en het delegeren van werkzaamheden. Ook gaan we in op de vier vitaliteitsgebieden: voeding, slaap, beweging en mentale vitaliteit. We onderzoeken hoe het met je vitaliteit is gesteld is en hoe dit geoptimaliseerd kan worden.

Programma

  • Professionele cursus in groepsverband
  • Optie voor individuele coaching

Doelstelling

Na afloop van deze cursus ken je de vier vitaliteitsgebieden en hun onderlinge samenhang. Je kent het verschil tussen effectiviteit en efficientie. Doordat je de tools aangereikt hebt gekregen voor een helder systeem voor agenda, e-mail en takenbeheer, kun je jouw werkzaamheden en activiteiten proactief inplannen. Je kunt prioriteren, effectief delegeren en assertief optreden. Je kunt jouw huidige persoonlijke vitaliteit analyseren en, indien nodig, verbeteren. Je weet wat jou energie geeft en wat energie wegneemt en je kunt daar naar handelen. Je kunt een persoonlijk vitaliteitsplan maken en evalueren.

Interessant voor: Directeuren, Managers, Schade-experts, Schadebehandelaars, Letselschadeadvocaten, Arbeidsdeskundigen, (Medisch) secretaresses, Medisch adviseurs, Rekenkundig experts

DOCENT

Peter van Klingeren

 

Opleidingen ter inspiratie!