Selecteer een pagina
Gerrit Hulsbergen

Docent

Gerrit Hulsbergen
Telefoon
030 204 10 90
Email
info@letselopleidingen.nl

Andere docenten

Aart de Boon
Aart de Boon
Telefoon
030 204 10 90
Email
info@letselopleidingen.nl
INSCHRIJVEN

Trainingslocatie

BCN Utrecht
Daltonlaan 100, 3584 BJ Utrecht
Categorie

Next Event

QR Code

Datum

24 sep 2020

Tijd

09:30

Kosten

€ 599,- (ex btw)

Labels

1-Daagse cursus

Cursus Voortvarend mensgericht behandelen van complexe letselschaden

Inhoudelijke kennis gecombineerd met sturing op het proces

Met het hart:   oog voor het individu en zijn/haar behoeften

Met verstand:  redelijk handelend vanuit kennis van zaken met voorkoming en doorbreking van impasses

Inhoudelijke kennis gecombineerd met houding en gedrag, regie voering op het proces, voor professionals werkzaam binnen de Letselschade

• Specifiek gericht op professionals werkzaam in de Letselschade
• Actualiseren richtlijnen
• Signaleren trends en ontwikkelingen
• Inzoomen op het belang van houding en gedrag
• Belang van regievoering voor een adequate voortgang in casuïstiek
• Alles op een rij in één dag

Inleiding

Het werkveld van de letselschaderegeling is volop in beweging. Er is steeds meer oog voor het adequaat begeleiden van cliënten, waarbij nieuwe zienswijzen over begeleiding en vormen van dienstverlening hun intrede doen. Betrokkenen worden hier aldoor mee geconfronteerd. Hoe geef je vorm aan vernieuwing en verandering en blijf je in control wanneer de waan van de dag je het gevoel geeft dat er meer “werkdruk” ontstaat?

Professionals maken het verschil door met een open houding en daarbij passend gedrag de bestaande cultuur te verrijken met een veranderende, vernieuwende aanpak. Zaken die inhoudelijk al goed gaan met een doortastende regievoering nog beter begeleiden. Het maken van duidelijke keuzes niet uit de weg gaan. Met goede inhoudelijke kennis van jurisprudentie en richtlijnen, houding en gedrag, wat bijdraagt aan een adequate regievoering. Er met elkaar uithalen wat mogelijk is.

Inhoud en resultaat

Om succesvol in uw werk te zijn en een waardevolle bijdrage te leveren aan de ontwikkelingen binnen de letselschaderegeling is het goed om stil te staan bij de actuele zaken die spelen in het werkveld en te ontdekken wat het belang is van de aspecten cultuur, houding en gedrag.  Door inhoud te combineren met vaardigheden  in samenhang bezien, kunt u  het verschil maken.

Het programma is gericht op professionals direct betrokken bij  het regelen van letselschaden en biedt voldoende ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en gedachten. Zo leert u niet alleen van de inleiders, maar ook van uw medecursisten. Bij de cursussen open inschrijving komt algemene casuïstiek aan de orde. Bij incompany cursussen is het mogelijk ontwikkeling te zoeken aan de hand van specifiek voor uw organisatie van belang zijnde casuïstiek.

Aan het einde van de cursus bent u op de hoogte van de recente ontwikkelingen in het werkveld van de letselschaderegeling. U hebt inzicht verkregen in de kracht van persoonlijk leiderschap in relatie tot het proces van letselschaderegeling. Ook het belang van competentie ontwikkeling voor u zelf kwam aan de orde. Door de vooral praktische aanpak worden u voldoende handvatten aangereikt in de vorm van  voorbeelden en ideeën om met een frisse, vernieuwende blik uw dagelijkse werk met meer regie en plezier weer op te pakken.

Programma/Inhoud

• Wet- en regelgeving (algemeen)
• Betrokken partijen en organisaties
• Richtlijnen
• Begrippen
• Belangen
• Cultuur, houding en gedrag
• Competenties
• Herstelgerichte dienstverlening
• Ontwikkelingen in het letselveld
• Casuïstiek

Voorkennis
Enige kennis van gevalsbehandeling, gedragscode, richtlijnen en het schaderegelingstraject.

Materiaal
De presentatie als hand-out

 

Evenement boeken

Cursus Voortvarend mensgericht behandelen van complexe letselschaden 1-daagse cursus

Aan het einde van de cursus bent u op de hoogte van de recente ontwikkelingen in het werkveld van de letselschaderegeling.

Available Tickets: 13
The Cursus Voortvarend mensgericht behandelen van complexe letselschaden ticket is sold out. You can try another ticket or another date.