Home Opleidingen Cursus Taal- en cultuurbarrières in de letselschaderegeling NIEUW!
Amar El Ajjourri

Docent

Amar El Ajjourri
Telefoon
030 - 204 10 90
Email
info@letselopleidingen.nl

Andere docenten

Edwin van Slooten
Edwin van Slooten
Telefoon
030 - 204 10 90
Email
info@letselopleidingen.nl
INSCHRIJVEN

Trainingslocatie

BCN Utrecht
Daltonlaan 100, 3584 BJ Utrecht

Info over de opleiding

Lees verder

Datum

13 september 2022

Tijd

Inloop 30 minuten voor aanvang
09:00 - 13:00

Kosten

€345,00

Niveau

HBO

Cursus Taal- en cultuurbarrières in de letselschaderegeling NIEUW!

Regelmatig ontstaat er ruis, wanneer een letselschadeslachtoffer met een andere culturele achtergrond communiceert met zijn belangenbehartiger, de aansprakelijke verzekeraar of een andere betrokken partij. Er vinden regelmatig situaties plaats waarbij partijen elkaar niet begrijpen, zowel letterlijk als figuurlijk. De moeizame communicatie gedurende de behandeling van letselschades zorgt er geregeld voor dat niet het gewenste resultaat wordt bereikt, zowel vanuit het perspectief van het slachtoffer als de verzekeraar. De hamvraag is hoe wij dit communicatieproces positief kunnen beïnvloeden.

Tijdens de cursus zal er nadrukkelijk aandacht worden besteed aan de meest in het oog springende multiculturele elementen, die invloed hebben op het communicatieproces binnen de letselschaderegeling. Vanuit de multiculturele verschillen wordt een brug geslagen naar de wijze waarop ‘cultuurvertalingen’ een positieve bijdrage kunnen leveren aan de behandeling van letselschades.

Er zullen in diverse vormen vooral veel nuttige praktijkvoorbeelden aan bod komen, waarbij casussen met behulp van de acteur een zeer realistische ondersteuning zijn.

Doelstelling:
Na afloop van deze cursus herken en begrijp je wat er voor nodig is om tot een betere communicatie te komen in ‘multiculturele’ situaties in de lestelschadepraktijk. Door gerichte oefeningen met een acteur heb je ook ervaring opgedaan en kun je deze kennis in de praktijk ook toepassen.

Interessant voor: Schade-experts, Schadebehandelaars, Letselschadeadvocaten, Arbeidsdeskundigen, Herstelcoaches

Vooropleiding: Minimaal HAVO / VWO / MBO-4

Inschrijven

Cursus Cursus Taal- en cultuurbarrières in de letselschaderegeling

In deze cursusdag wordt stilgestaan bij de aan de werkgever in de re-integratie te stellen eisen en aan bij de positie van re-integratie binnen het aansprakelijkheidsrecht.

Beschikbaar Tickets: <span>8 </span>
Het Cursus Cursus Taal- en cultuurbarrières in de letselschaderegeling ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.