Home Opleidingen Workshop Arbeidsdeskundige aspecten bij onderzoek naar would-be
Peter van der Ham

Docent

Peter van der Ham
Telefoon
030 204 10 90
Email
info@letselopleidingen.nl
Lees verder

Trainingslocatie

BCN Utrecht
Daltonlaan 100, 3584 BJ Utrecht

Info over de opleiding

Lees verder

Datum

07 oktober 2021
Verlopen!

Tijd

Inloop 30 minuten voor aanvang
12:30 - 16:30

Kosten

€345,00

Niveau

Academisch

Workshop Arbeidsdeskundige aspecten bij onderzoek naar would-be

Vanwege de genomen maatregelen in verband met Corona is deze opleiding helaas uitgesteld tot het najaar 2021. Wil je je alvast inschrijven of op de hoogte gehouden worden van de nieuwe datum? Stuur ons dan een berichtje via ons aanvraagformulier.

In de letselschaderegeling is het verlies aan arbeidsvermogen een belangrijke schadepost, zeker als het om toekomstig verlies aan arbeidsvermogen gaat. Partijen willen inzicht in de hypothetische carrière- en verdienmogelijkheden en vaak ook de resterende verdiencapaciteit. Het is de arbeidsdeskundige die onderzoek doet naar de would-be situatie en passende arbeid. Maar hoe gaat hij of zij te werk, wat zijn de methoden van onderzoek, welke bronnen kunnen gebruikt worden?

Zeker bij zaken met langere looptijden is inzicht in de would-be situatie van groot belang. Maar hoe kom je op een waarschijnlijk scenario, want ook een arbeidsdeskundige heeft geen glazen bol? De arbeidsdeskundige doet uitgebreid onderzoek naar alle aspecten tot aan het ongeval, maar zal ook andere bronnen raadplegen. Dat kunnen ex-werkgevers zijn, maar ook scholen. Daarnaast spelen statistieken een rol. Maar welke statistieken zijn betrouwbaar, op de casus van toepassing en hoe deze te interpreteren?

De volgende onderwerpen komen aan de orde:
• De rol van de arbeidsdeskundige
• Vraagstelling
• Methode van onderzoek
• Bronnenonderzoek en statistiek
• Passende arbeid bij letselschade
• Casuïstiek

Doelstelling:
Na afloop van deze workshop ken je de werkwijze van de arbeidsdeskundige in een would-be onderzoek. Daardoor begrijp je welke elementen van belang zijn bij de bepaling van de hypothetische werksituatie en kun je gerichter een opdracht aan de arbeidsdeskundige uitzetten.

Interessant voor: Schade-experts, Schadebehandelaars, Letselschadeadvocaten, Rekenkundig experts, Arbeidsdeskundigen

Vooropleiding: Minimaal HBO