Selecteer een pagina
Freek Schultz

Docent

Freek Schultz
Telefoon
030 204 10 90
Email
info@letselopleidingen.nl
INSCHRIJVEN

Trainingslocatie

Southpark Utrecht
Europalaan 100, 3526 KS Utrecht
Categorie

Next Event

QR Code

Datum

21 nov 2020

Tijd

12:30

Kosten

€ 299,- (ex btw)

Labels

Workshop

NIEUWE DATUM VOLGT Workshop Shock- en affectieschade in de praktijk

Hoewel affectieschade en shockschade vaak in één adem genoemd worden, zijn het verschillende begrippen. Na de inwerkingtreding van de Wet Affectieschade per 1 januari 2019, heeft de werkgever naasten en nabestaanden een zelfstandig recht op smartengeld gegeven. De wetgever wilde daarmee een bijdrage leveren aan de erkenning van het geleden leed van die naasten en nabestaanden. Schockschade draait daarentegen om de schadevergoeding waarop iemand recht kan hebben als hij of zij een ongeval heeft waargenomen, of direct geconfronteerd wordt met de ernstige gevolgen ervan. Het gaat daarbij om het psychisch leed, dat rechtstreeks door de confrontatie met het ongeval of de gevolgen ervan is en wordt veroorzaakt.

In deze workshop komen de juridische beginselen van shock, affectie – en smartengeld aan de orde en natuurlijk ook de meest recente stand van zaken voor wat betreft de rechtspraak hierover. Zoals hierboven al werd benoemd is de wet uitgebreid met de mogelijkheid van affectieschade, maar het onderscheid tussen deze drie verschillende soorten schade blijft ook na 1 januari 2019 van groot belang. Ook het (leveren van) bewijs van deze schadeposten krijgt aandacht.

Voor wie
De wat meer ervaren letselschade specialist en/of advocaat, die te maken heeft of krijgt met deze specifieke problematiek in de praktijk.

Datum
13 februari 2020 van 12:30 – 16:30 uur

Inlooptijd
12:00 uur

Evenement boeken

Workshop Shock- en affectieschade in de praktijk Workshop

In deze workshop komen de juridische beginselen van shock, affectie - en smartengeld aan de orde en de recente stand van zaken rechtspraak

Available Tickets: 15
The Workshop Shock- en affectieschade in de praktijk ticket is sold out. You can try another ticket or another date.