Opleiding Impactvol communiceren in de letselschade

In deze cursus ontdek je als deelnemer de kracht van bewuste communicatie in het aangaan van duurzame werkrelaties met andere letselschadeprofessionals en belanghebbenden.

JA, IK HEB INTERESSE!

In de cursus Impactvol communiceren in de letselschade ontdek je als deelnemer de kracht van bewuste communicatie in het aangaan van duurzame werkrelaties met andere letselschadeprofessionals en belanghebbenden. We gaan aan de slag met het oefenen van uitdagende gesprekssituaties en kijken hoe je jezelf nog beter kunt presenteren als prettige gesprekspartner voor zowel je wederpartij als de belanghebbende.

Communicatievaardigheden

Tijdens de eerste dag leer je oog te krijgen voor zowel de inhoud, de relatie als het proces in de communicatie en hoe je hierop kunt interveniëren. Je krijgt inzicht in de verschillende communicatiestijlen en hoe je deze effectief kunt toepassen in gesprekken met belangenbehartigers, verzekeraars en belanghebbenden. We gaan oefenen met gesprekstechnieken als luisteren, samenvatten en doorvragen en we ontdekken de kracht van openheid in gesprekken. Ook staan we stil bij de impact van jouw non-verbale gedrag.

Gesprekspracticum met trainingsacteur

In het practicum wordt geoefend met het voeren van een lastig of uitdagend gesprek. Hierbij maken we gebruik van casuïstiek uit jouw werkpraktijk (de letselschadebranche). Dit kan een gesprek met een wederpartij of een belanghebbende zijn. Je kunt het gesprek meerdere keren voeren en zo oefenen met de nieuwe vaardigheden die je tijdens de opleiding aangereikt hebt gekregen.

Jezelf presenteren

Tevens leer je hoe je je boodschap (bijvoorbeeld aansprakelijkheid, afhandeling van de schadeposten) op een overtuigende en authentieke manier kunt overdragen aan je wederpartij. Je leert hoe je naast een goed inhoudelijk verhaal ook een krachtige performance van jezelf neer kunt zetten. Hierdoor ervaar je hoe je jezelf met meer overtuiging en impact kunt presenteren en jezelf als stevige gesprekspartner kunt neerzetten.

Resultaten:

  • Vergroten van relationele intelligentie;
  • Leren schakelen tussen inhoud, proces, interactie en bestaansniveau in gesprekken;
  • Ervaren van de impact van non-verbale communicatie;
  • Ontwikkelen van gesprekstechnieken (luisteren, samen- vatten, doorvragen, onthullen, feedback);
  • Leren omgaan met lastige gesprekssituaties: slecht nieuws, weerstand, kritiek geven/ontvangen;
  • Ondervinden van impact van ieders communicatiestijl en experimenteren met nieuwe communicatiestijlen;
  • Ontdekken hoe je jezelf kunt presenteren en wilt profileren;
  • Bewust worden van je eigen lichaamstaal en stemgebruik;
  • Herkennen van je eigen veel voorkomende valkuilen.

DOCENT

Peter van Klingeren

 

Opleidingen ter inspiratie!