Workshop Arbeidsdeskundige aspecten bij onderzoek naar would-be

Welke statistieken zijn betrouwbaar, op de casus van toepassing en hoe deze te interpreteren?

JA, IK HEB INTERESSE!

In de letselschaderegeling is het verlies aan arbeidsvermogen een belangrijke schadepost, zeker als het om toekomstig verlies aan arbeidsvermogen gaat. Partijen willen inzicht in de hypothetische carrière- en verdienmogelijkheden en vaak ook de resterende verdiencapaciteit. Het is de arbeidsdeskundige die onderzoek doet naar de would-be situatie en passende arbeid. Maar hoe gaat hij of zij te werk, wat zijn de methoden van onderzoek, welke bronnen kunnen gebruikt worden?

Zeker bij zaken met langere looptijden is inzicht in de would-be situatie van groot belang. Maar hoe kom je op een waarschijnlijk scenario, want ook een arbeidsdeskundige heeft geen glazen bol? De arbeidsdeskundige doet uitgebreid onderzoek naar alle aspecten tot aan het ongeval, maar zal ook andere bronnen raadplegen. Dat kunnen ex-werkgevers zijn, maar ook scholen. Daarnaast spelen statistieken een rol. Maar welke statistieken zijn betrouwbaar, op de casus van toepassing en hoe deze te interpreteren?

Onderwerpen

  • De rol van de arbeidsdeskundige
  • Vraagstelling
  • Methode van onderzoek
  • Bronnenonderzoek en statistiek
  • Passende arbeid bij letselschade
  • Casuïstiek

Doelstelling:

Na afloop van deze workshop ken je de werkwijze van de arbeidsdeskundige in een would-be onderzoek. Daardoor begrijp je welke elementen van belang zijn bij de bepaling van de hypothetische werksituatie en kun je gerichter een opdracht aan de arbeidsdeskundige uitzetten.

Interessant voor: Schade-experts, Schadebehandelaars, Letselschadeadvocaten, Rekenkundig experts, Arbeidsdeskundigen

DOCENT

Peter van der Ham

Opleidingen ter inspiratie!