Cursus Relatiegericht en overtuigend schrijven

Cursus Relatiegericht en overtuigend schrijven

Cursus Relatiegericht en overtuigend schrijven

In je hoofd heb je prima op een rijtje wat je wilt gaan vragen of vertellen, maar hoe zet je dit snel, doeltreffend en helder op papier?

 

JA, IK HEB INTERESSE!

In je hoofd heb je prima op een rijtje wat je wilt gaan vragen of vertellen, maar hoe zet je dit snel, doeltreffend en helder op papier? En dan ook nog zodanig dat het eenduidig en vriendelijk is? Dat is soms best lastig, met als gevolg onduidelijke of niet echt vriendelijke berichtgeving. Niet zo verwonderlijk, want je non-verbale skills kun je niet inzetten en interpretatie is de grootste ruis op de lijn. Om de schriftelijke boodschap bij de ander exact te laten landen zoals jij in gedachten had, vereist daarom nogal wat van je.

Onderwerpen

 • Communicatie
 • Nederlands in een notendop (optioneel)
 • Taalniveaus, ’taalvoutjes’ en taalverwarring
 • Schrijven met een doel
 • Afstemmen op je doelgroep/lezer
 • Mailen met een gunfactor
 • Het schrijfproces in vijf stappen
 • Overtuigend schrijven & Positief formuleren
 • Structuur, opbouw en alinea’s
 • Een slechtnieuwsbericht schrijven
 • Redigeren
 • Schrijfopdrachten & Analyse

Doelstelling
Na deze cursus schrijf je duidelijk doel- en doelgroepgericht. Verder weet je door de vijf stappen van het schrijfproces precies hoe je snel een goede mail of brief opstelt die lekker leesbaar, eenduidig en overtuigend is. En omdat je weet af te stemmen op je lezer, zet je deze gemakkelijker aan tot actie en staat deze open voor jouw argumenten.

Interessant voor
Schade-experts, schadebehandelaars, letselschadeadvocaten, (medisch) secretaresses, arbeidsdeskundigen, medisch adviseurs, herstelcoaches, rekenkundig experts

Dit is een 2-daagse opleiding. De startdatum en vervolgdata staan vermeld op de inschrijfpagina.

DOCENT

Claudia Camu

Opleidingen ter inspiratie!

Cursus Netwerken kun je leren

Cursus Netwerken kun je leren

Cursus Netwerken kun je leren

“Social Media is een tool, netwerken is een skill”

 

JA, IK HEB INTERESSE!

Kennis is macht, zegt men. Maar zonder kennissen is het een harde dobber om elke keer maar weer aan nieuwe relaties te komen. Een goed netwerk biedt kansen. Je kunt hierbij denken aan opdrachten, banen, projecten, fusies, personeel, kennis, nieuwe klanten of goederen. De beste kansen worden meestal eerst gedeeld binnen het eigen netwerk, voordat ze überhaupt naar buiten komen!

Er zijn diverse manieren en mogelijkheden om te netwerken. Dat kan in de vorm van gestructureerde bijeenkomsten, maar een ieder heeft wel eens in een zaal gestaan bij een tafel met een drankje en een nootje waarbij je het zelf maar moest regelen. Hoe ga je hier in de praktijk mee om?

In deze cursus leer je netwerken bij diverse netwerkgelegenheden. Belangrijk onderdeel is het in kaart brengen van jouw netwerk. Welke eigenschappen heb je verder nodig om succesvol te netwerken? Hoe stel je jezelf in staat om het geen verloren tijd te laten zijn, maar haal je er het beste en meeste uit?

Daarnaast is er in deze cursus aandacht voor tien ijzersterke LinkedIn-tips om er voor te zorgen dat je ook op LinkedIn je netwerk en eigen positie goed voor elkaar hebt! Uiteindelijk gaat het er om niet meer zelf een boodschap te verkopen, maar om er voor te zorgen dat je boodschap gekocht wordt. Daarnaast gaan we ook nog werken aan je pitch!

Doelstelling
Na afloop van deze cursus herken je wat er voor nodig is om op een effectieve manier te netwerken. Je kunt tips en tricks toepassen om je netwerk uit te breiden en/of te intensiveren.

Interessant voor
Managers, leidinggevenden, schade-experts, schadebehandelaars, letselschadeadvocaten, medisch adviseurs, herstelcoaches, arbeidsdeskundigen, rekenkundig experts

DOCENT

Remco Oranje

Opleidingen ter inspiratie!

Opleiding relatiegericht telefoneren

Opleiding relatiegericht telefoneren

Opleiding Relatiegericht telefoneren

Na deze opleiding is je beldrempel verdwenen en ben je je bewuster van de toolbox aan vaardigheden die je telefonisch kunt inzetten.

 

JA, IK HEB INTERESSE!

Met de komst van e-mail, whatsapp en sociale media zijn we een stuk minder gaan bellen. Sommigen worstelen dan ook met een beldrempel. De spreekwoordelijke hoorn van de haak nemen om even telefonisch met elkaar van gedachten te wisselen is er niet zo snel meer bij, terwijl dit toch vaak tot betere resultaten leidt dan het zoveelste mailtje. Als we bellen kunnen we namelijk non-verbale communicatie inzetten en beter afstemmen op onze gesprekspartner. Op die manier zijn zaken vaak sneller en prettiger te regelen en zijn mensen eenvoudiger te overtuigen.

Onderwerpen

 • Communicatie is ruis op de lijn
 • Communicatie en je brein
 • Verbinding maken en gunfactor creëren
 • Interpretatie
 • Verbale en non-verbale communicatie en hoe deze zich verhouden tot elkaar
 • Goede vragen stellen, empathisch luisteren en positief formuleren
 • Gedragsprofilering en het aanpassen van communicatiestijlen
 • Weerstand en emotiereductie
 • Feedback geven en ontvangen
 • Klachten voorkomen
 • Regie nemen en houden in gesprekken

Doelstelling
Na deze opleiding is je beldrempel verdwenen en ben je je bewuster van de toolbox aan vaardigheden die je telefonisch kunt inzetten. Op die manier kun je een prettig én doeltreffend gesprek voeren, kun je hard zijn op de inhoud maar zacht op de relatie, kun je de beller positief beïnvloeden en weet je op elk moment de regie in een gesprek (terug) te nemen.

Interessant voor
Schade-experts, schadebehandelaars, letselschadeadvocaten, (medisch) secretaresses, arbeidsdeskundigen, medisch adviseurs, herstelcoaches

Na de opleiding is individuele coaching op locatie mogelijk, waarbij gesprekken samen worden teruggeluisterd om het geleerde nog beter te laten beklijven en in te zoomen op individuele vragen.

Dit is een 2-daagse opleiding. De startdatum en vervolgdata staan op de inschrijfpagina vermeld.

DOCENT

Claudia Camu

Opleidingen ter inspiratie!