STAP-budget

Ontdek jouw groeimogelijkheden met behulp van het STAP-budget

Eerstvolgende tijdsvak STAP-budget: Niet meer geldig voor onze opleidingen. 

>> Lees hier het laatste nieuws over het STAP-budget.

Wat is het STAP-budget?

Met het STAP-budget kun je (deels) op kosten van de overheid een opleiding, cursus of training volgen. Het is bedoeld om de scholing en ontwikkeling van werkenden en werkzoekenden te stimuleren. De subsidie bedraagt maximaal € 1000,- per jaar.

Er zijn wel een aantal voorwaarden;

 • je bent 18 jaar of ouder
 • je ontvangt geen AOW
 • de opleiding staat in het STAP-scholingsregister en is nog niet gestart op het moment dat het STAP-budget wordt aangevraagd
 • jouw STAP-aanvraag dient minimaal 4 weken voor de start van de opleiding te zijn aangevraagd.

Het bedrag van € 1000,- (of minder) wordt door het UWV uitgekeerd aan de opleider en betaal jij indien nodig het restant rechtstreeks aan de opleider.

Hoe werkt het STAP-budget?

Wij leggen kort uit hoe het STAP-budget werkt. Heb je daarna nog vragen, kijk eens op onze veel gestelde vragen pagina of neem contact met ons op.

 

STAP 1: Kies jouw STAP opleiding

 • Gebruik in het programma de STAP filter en selecteer de opleiding waar jij jouw STAP-budget voor wilt gebruiken. Wil je advies bij jouw keuze? Neem dan gerust contact met ons op.

STAP 2: Schrijf je in.

 • Kies op de boekingspagina van de door jouw gekozen opleiding de gewenste startdatum, vul het boekingsformulier in en reserveer jouw plek. Vergeet niet aan te vinken dat je het STAP-budget wilt gebruiken.
  Let op! Schrijf je minimaal 48 uur voor het eerstvolgende tijdsvak van het UWV in. Alleen dan kunnen wij jouw STAP-aanmeldbewijs op tijd versturen.

STAP 3: Jouw STAP-vooraanmelding is geslaagd.

 • Na het invullen van het boekingsformulier ontvang je van ons een mail met daarin het STAP-aanmeldingsbewijs en de te nemen vervolgstappen.

STAP 4: Aanvragen STAP-budget bij het UWV

 • Vraag het STAP-budget aan op het STAP-portaal van het UWV. Helaas kunnen wij dit niet voor je uit handen nemen, maar het enige wat je nodig hebt is een lekker drankje en een beetje geduld. Elke 2 maanden komt er weer budget vrij, dus zet deze datum in je agenda. De tijdsvakken kan je vinden op onze veel gestelde vragen pagina.

STAP 5: Bevestiging van het het UWV

 • Het UWV zal jouw aanvraag beoordelen en goed- of afkeuren.
 • Wanneer jouw aanvraag is goedgekeurd ontvang je van ons een definitieve bevestiging. Kost jouw opleiding meer dan € 1000,- ? Dan ontvang je van ons nog een factuur van het resterende bedrag.
 • Niet iedere aanvraag wordt door het UWV goedgekeurd. Wordt je aanvraag afgekeurd, waarschijnlijk heb je dan jouw budget al verbruikt of is er een andere reden voor de afkeuring. Hou er wel rekening mee dat jouw inschrijving na afkeuring komt te vervallen. Wil je ondanks de afkeuring de opleiding toch volgen? Dat kan! Stuur een e-mail naar info@letselopleidingen.nl en we zetten jouw STAP-reservering om in een normale boekingen. Neem gerust contact met ons op als je nog vragen hebt.

Laatste nieuws

12-07-2023
Wij kregen, tot onze teleurstelling, van Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) dat het STAP-scholingsaanbod verder wordt beperkt. Meer informatie hierover kun je vinden in de brief aan de Tweede Kamer van d.d. 6 juli 2023 (file (overheid.nl)).
Dit betekent dat het STAP-budget vanaf heden niet meer aangevraagd kan worden voor onze opleidingen.   

02-03-2023
Vanwege een technische storing is het niet gelukt om de STAP-aanvraag door te laten gaan. Er is inmiddels een nieuwe datum gepland. Kijk op de meldingenpagina van stapuwv.nl voor de veel gestelde vragen over dit tijdvak.

12-12-2022
Vanwege nieuwe ontwikkelingen omtrent het STAP-budget heeft het Ministerie van Sociale Zaken en de Minister voor Primair en Voorgezet onderwijs bekend gemaakt dat het subsidieaanvraagtijdvak van januari/februari 2023 uitgesteld wordt. Dit betekent dat er op 2 januari a.s. geen subsidie aangevraagd kan worden. Letsel Opleidingen behoort niet tot de groep opleiders die nader onderzocht wordt. De opleidingen die wij aanbieden met het STAP-budget voldoen aan alle voorwaarden die daaraan gesteld worden. Desalniettemin betekent dit dat er voor de opleidingen die in februari en maart starten onduidelijkheid is over de mogelijkheden om van het STAP-budget gebruik te maken. Wij houden de ontwikkelingen in deze nauwgezet in de gaten. Meer informatie kun je vinden op de website van Rijksoverheid: STAP-budget voor scholing en ontwikkeling | Leven Lang Ontwikkelen | Rijksoverheid.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief