Workshop Reservebepaling

Tijdens deze praktische workshop wordt geen theorie behandeld, maar worden stap-voor-stap alle functionaliteiten van Het RekenProgramma® gedemonstreerd.

INSCHRIJVEN

Het bepalen van een correcte schadereservering aan het begin van een letselschadetraject is niet altijd gemakkelijk. Vaak wordt de berekening “op de achterkant van een bierviltje” gemaakt of wordt een standaardbedrag gebruikt. Maar bij  complexe en meerjarige schades komt er een moment dat het noodzakelijk wordt een meer passende schatting te maken. Het RekenProgramma® is een uitermate handig hulpmiddel om je bij het bepalen van die reservering te ondersteunen. Rekenkundige aspecten die zich niet laten inschatten, zoals rekenrente, belastingdruk (het bruto-nettotraject) en de fiscale component, worden per slot van rekening automatisch door Het RekenProgramma in de schadereservering meegenomen. Bovendien kan aanvullend middels scenario’s de impact van diverse uitgangspunten snel en eenvoudig inzichtelijk worden gemaakt.

Tijdens deze praktische workshop wordt geen theorie behandeld, maar worden stap-voor-stap de functionaliteiten van Het RekenProgramma® gedemonstreerd. Ook ga je zelf een aantal schadereserves bepalen met behulp van het RekenProgramma®. Je leert daarbij wat het effect is op de hoogte van de schadereserve als je aannames verandert.

De eerste casus wordt ter beschikking gesteld en wordt klassikaal behandeld. Maar daarna mag je met je eigen zaken aan de slag, zodat je aan het eind van de workshop een adequate schadereservering hebt in een aantal lopende zaken. Docent Erik-Jan Bakker is beschikbaar om je verder op weg te helpen als je daarbij vastloopt en om je te adviseren.

Let op:

  • Deelnemers dienen hun eigen laptop mee te nemen.
  • Basiskennis rekenvaardigheid is vereist.
  • Aan de deelnemers wordt een tijdelijke licentie van het RekenProgramma® ter beschikking gesteld.

Doelstelling:

Na afloop van deze workshop ken je de specifieke mogelijkheden van het RekenProgramma en kun je de diverse functies van het RekenProgramma toepassen. Je kunt de rekenkundige componenten van jouw eigen letselschadedossier op de juiste plaatsen in het RekenProgramma invoeren en bent daardoor in staat een correcte schadereservering te maken. Ook kun je op basis van de historie analyseren om welke reden een reservebepaling is verhoogd of juist verlaagd.

Interessant voor: Managers, Leidinggeven, Compliance officers, Schadebehandelaars, Schade-experts

Ben je reeds in het bezit van een licentie van het RekenProgramma®? Profiteer dan van de aantrekkelijke korting!

* Houders van een licentie van het RekenProgramma® krijgen een korting van € 245,- excl. BTW op het cursusgeld. Aan deelnemers van de workshop die binnen 1 maand na het volgen van deze workshop een licentie op het RekenProgramma® nemen, wordt een korting op de licentiekosten verstrekt van € 245,- excl. BTW.

DOCENT

Erik-Jan Bakker

Opleidingen ter inspiratie!