Workshop Rouwen om baanverlies

In deze workshop worden wetenschappelijke inzichten en resultaten gedeeld rondom rouwen om baanverlies en letselschade, praktijk en theorie aan elkaar gekoppeld, stilgestaan bij signalering van gecompliceerde rouwklachten en de impact die het heeft op welzijn en perspectief van cliënten.

INSCHRIJVEN

In deze workshop worden wetenschappelijke inzichten en resultaten gedeeld rondom rouwen om baanverlies en letselschade, praktijk en theorie aan elkaar gekoppeld, stilgestaan bij signalering van gecompliceerde rouwklachten en de impact die het heeft op welzijn en perspectief van cliënten. Binnen de letselschade gaat verlies van gezondheid vaak gepaard met verlies van werk, en vechten de primaire en secundaire verliezen om beurten om aandacht. Een pittig proces voor betrokkenen, wat zelfs kan leiden tot de ontwikkeling van gecompliceerde rouwklachten.

Tijdens de workshop word je meegenomen in de wereld van rouw en verlies. In het bijzonder hoe kun je gecompliceerde rouwklachten herkennen, wat zijn risicofactoren, wat is de impact van gecompliceerde rouw en wat is er nodig om deze klachten te reduceren. Dit wordt besproken vanuit het perspectief rouwen om baanverlies en gekoppeld aan de letselschade.

Het betreft een interactieve workshop, met ruimte voor het inbreng van casussen en vragen, zodat de nieuwe kennis en inzichten direct in de praktijk kunnen worden toegepast.

Doelstelling

Na afloop van deze workshop ken je de inzichten op wetenschappelijk gebied met betrekking tot rouwen om baanverlies en de impact daarvan op het afwikkelen van een letselschade. Je begrijpt dat zowel primaire als secondaire verliezen van invloed zijn op het letselschadeproces en kunt deze kennis ook gebruiken om een letselschade sneller en beter af te wikkelen.

Interessant voor: Directeuren, Managers, Arbeidsdeskundigen, Schade-experts, Schadebehandelaars, Letselschadeadvocaten

DOCENT

Janske van Eersel

Janske van Eersel is buitenpromovendus bij de Universiteit Utrecht. Samen met prof. dr. Toon Taris en prof. dr. Paul Boelen verricht zij sinds 2015 onderzoek naar gecompliceerde rouwklachten als gevolg van baanverlies.

Opleidingen ter inspiratie!