STAP-budget

Ontdek jouw groeimogelijkheden met behulp van het STAP-budget

Wat is het STAP-budget?

Met het STAP-budget kun je (deels) op kosten van de overheid een opleiding, cursus of training volgen. Het is bedoeld om de scholing en ontwikkeling van werkenden en werkzoekenden te stimuleren. De subsidie bedraagt maximaal € 1000,- per jaar.

Er zijn wel een aantal voorwaarden;

 • je bent 18 jaar of ouder
 • je ontvangt geen AOW
 • de opleiding staat in het STAP-scholingsregister en is nog niet gestart op het moment dat het STAP-budget wordt aangevraagd
 • jouw STAP-aanvraag dient minimaal 4 weken voor de start van de opleiding te zijn aangevraagd.

Het bedrag van € 1000,- (of minder) wordt door het UWV uitgekeerd aan de opleider en betaal jij indien nodig het restant rechtstreeks aan de opleider.

Hoe werkt het STAP-budget?

Wij leggen kort uit hoe het STAP-budget werkt. Heb je daarna nog vragen, kijk eens op onze veel gestelde vragen pagina of neem contact met ons op.

 

STAP 1: Kies jouw STAP opleiding

 • Gebruik in het programma de STAP filter en selecteer de opleiding waar jij jouw STAP-budget voor wilt gebruiken. Wil je advies bij jouw keuze? Neem dan gerust contact met ons op.

STAP 2: Schrijf je in.

 • Kies op de boekingspagina van de door jouw gekozen opleiding de gewenste startdatum, vul het boekingsformulier in en reserveer jouw plek. Vergeet niet aan te vinken dat je het STAP-budget wilt gebruiken.

STAP 3: Jouw STAP-vooraanmelding is geslaagd.

 • Na het invullen van het boekingsformulier ontvang je van ons een mail met daarin het STAP-aanmeldingsbewijs en de te nemen vervolgstappen.

STAP 4: Aanvragen STAP-budget bij UWV

 • Vraag het STAP-budget aan op het STAP-portaal van het UWV. Helaas kunnen wij dit niet voor je uit handen nemen, maar het enige wat je nodig hebt is een lekker drankje en een beetje geduld. Elke 2 maanden komt er weer budget vrij, dus zet deze datum in je agenda. De tijdsvakken kan je vinden op onze veel gestelde vragen pagina.

STAP 5: Bevestiging van het UWV

 • Het UWV zal jouw aanvraag beoordelen en goed- of afkeuren.
 • Wanneer jouw aanvraag is goedgekeurd ontvang je van ons een definitieve bevestiging. Kost jouw opleiding meer dan € 1000,- ? Dan ontvang je van ons nog een factuur van het resterende bedrag.
 • Niet iedere aanvraag wordt door het UWV goedgekeurd. Wordt je aanvraag afgekeurd, waarschijnlijk heb je dan jouw budget al verbruikt of is er een andere reden voor de afkeuring. Hou er wel rekening mee dat jouw inschrijving na afkeuring komt te vervallen. Wil je ondanks de afkeuring de opleiding toch volgen? Dat kan! Stuur een e-mail naar info@letselopleidingen.nl en we zetten jouw STAP-reservering om in een normale boekingen. Neem gerust contact met ons op als je nog vragen hebt.

Kies hier jouw STAP-opleiding

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief